accordeon.png

Studenten hebben een speciaal plekje in het hart van de NVvMT. Studenten zijn immers de toekomst!

Wij houden ons bezig met de kwaliteit van muziektherapie opleidingen in Nederland. Daarbij doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat de muziektherapeuten van de toekomst later een goede baan kunnen krijgen.

Ben je student muziektherapie?

Bezoek onze Facebook pagina en 'like' ons! Hierin sta je in contact met meer dan 150 muziektherapie studenten die je op weg kunnen helpen als je iets wilt weten over alles dat met muziektherapie te maken heeft

Wil je op de hoogte blijven van wat de NVvMT doet en ben je geen lid? Stuur dan een mailtje met “Nieuwsbrief Aan” naar studentzaken [at] nvvmt.nl.

Lid worden van de NVvMT?

Als student krijg je korting op een lidmaatschap van de NVvMT.

Met jouw lidmaatschap ontvang je het Tijdschrift Voor Vaktherapie, heb je gratis toegang tot bijeenkomsten van de werkveldgroepen van de NVvMT en korting op publicaties en studiemiddagen.

Met jouw lidmaatschap maak je de NVvMT sterker in alles dat zij doet, zoals het overeenkomen tot een wet waarin muziektherapeuten vergoed worden door verzekeraars.

Een lidmaatschap voor studenten kost maar 75 euro per jaar.

Vragen?

Mocht je vragen hebben, dan kan je altijd even een mailtje sturen naar studentzaken [at] nvvmt.nl.

Hartelijke groet,

Esther Groenhof & Marcella ten Vaarwerk, student-bestuursleden NVvMT.

Nieuwe editie studentenmagazine is uit!

Het thema dat centraal staat in deze editie van het Studentenmagazine is 'muziek in de zorg'. Want als muziektherapeut ben je werkzaam in de zorg... Maar op welke manieren kan dat eigenlijk allemaal? 

Lees het in de interviews met onder andere Anne-Greet Ravensbergen, je weet wel, zij van de neonatologie; Inke Krudde die vertelt over het afasiekoor; Yesim Saltik, een net afgestudeerde muziektherapeut en nog veel meer! 

Marcella en Esther 

Muziek in het ziekenhuis

In dit Studentenmagazine 'Muziek in het ziekenhuis' o.a. interviews met Esther de Boer (Muziek aan Bed) en Marcella van de Heijde (Erasmus MC). Alumni Tessa Rouvoet en Madieke Bruijns vertellen over hun afstudeeronderzoek 'Muziektherapie in het ziekenhuis op de kinderafdeling'. 

Non-Verbaal

In dit Studentenmagazine 'Non-Verbaal' o.a. interviews met Evelyn Glennie en Mirjam Stolk. Daarnaast lees je over de praktische invulling van ‘non-verbaal’ in het werkveld!

Vernieuwing 

In dit Studentenmagazine 'Vernieuwing' o.a. interviews met Marco Borsato “Muziek raakt je hart en brengt je in beweging. Muziek brengt mensen samen” en DJ Titan. Daarnaast interviews met bachelor en master studenten muziektherapie.

Vandaag is het 15 november, de Europese Dag van de Muziektherapie!

De NVvMT studentencommissie heeft speciaal voor deze dag een Studentenmagazine samengesteld met o.a. interviews met Sanne Hans (Miss Montreal): "In feite zoekt iedereen therapie of steun in muziek" en Roos Blufpand: "Ik twijfelde of ik artiest wilde worden of muziektherapeute."