gong.png

week 17 (21 t/m 25 april ) 2014

Het programma De Ochtend heeft in april onder de noemer 'Muziek maakt beter' veel aandacht besteed aan muziektherapie met o.a. Erik Scherder, die als rode draad door alle afleveringen te horen is. Maar ook werden drie muziektherapeuten tijdens hun werk in verschillende werkvelden gevolgd.
21 april
Muziek kan ons handelen beïnvloeden. Tenminste dat hopen winkeliers en sommige onderzoeken lijken daar ook op te wijzen. Uitzending beluisteren.
22 april
Dat muziek je kan opbeuren weten we allemaal wel en waarom zou je dat gegeven niet inzetten op het werk? Uitzending beluisteren.
23 april
In de ouderenzorg kan muziek een grote rol spelen. Het stimuleert de hersenen en brengt goede herinneringen weer naar boven. M.m.v. muziektherapeute Monique van Bruggen legt uit. Uitzending beluisteren.
24 april
Muziektherapie is een goede manier om kinderen met autisme te helpen. Want omdat het ritme zich steeds herhaalt schept dat duidelijkheid. M.m.v. muziektherapeute Monique Engels. Uitzending beluisteren.
25 april
In een TBS-kliniek is muziektherapie één van de behandelmethodes. En het lijkt de kans op herhaling te verminderen bijvoorbeeld omdat de patient heeft geleerd emoties niet op te kroppen maar eerder kenbaar te maken. M.m.v. muziektherapeute Marjanka Groen. Uitzending beluisteren.