gitaar.png

Eerste groep Zing & Groei in Nederland gestart bij Centrum Autisme en Middin

Voorburg - 14 oktober 2015

Zing & Groei is ons vroegtijdig muziektherapeutische interventieprogramma voor ouders en hun jonge kind. De kinderen hebben veelal een bedreigde ontwikkeling. Ouders ervaren vaak onvoldoende mogelijkheden om contact en plezier met hun kind.

foto Zing en Groei MPatijnZing & Groei is een muziektherapeutische interventie die vanaf 2001 in Australië en vanaf 2010 in het Verenigd Koninkrijk aangeboden wordt. Er zijn inmiddels ruim 1000 standaard programma’s aangeboden. Er is in Australië onderzoek gedaan naar het effect van Zing & Groei.

Op dit moment is een initiatiefgroep bezig om in Nederland dit aanbod ook te kunnen bieden. Centrum Autisme heeft in samenwerking met Middin de primeur. Middin is een organisatie voor mensen met een verstandelijke, lichamelijke of meervoudige beperking en voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel of een beperking door ouderdom. Zij bieden ondersteuning en zorg op woonlocaties, aan huis en in activiteitencentra. Op 13 januari 2015 is de eerste pilotgroep Zing & Groei gestart in Nederland.

Zing& Groei richt zich op:

  • het delen van ‘quality tijd’ tussen ouders en hun kind en samen plezier hebben;
  • het vergroten van een positieve interactie, hechting en bonding tussen ouders en hun kind;
  • het vergroten van het vertrouwen in eigen opvoedingsvaardigheden bij ouders;
  • het gebruik van muziek in thuis en op instellingen aan te moedigen.

Voor meer informatie:

Merlijne Patijn, Centrum Autisme Rivierduinen, locatie Voorburg

T 070- 890 37 10 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.