bongo.png

NVV19008 EMTD POSTER A3 NL

Beat the drum!

Het thema voor de Europese Dag van de Muziektherapie 2019 is ‘Beat the drum!'. Wij slaan op de trom voor muziektherapie!
Iedereen kan zich laten horen door op trommels en drums te spelen, het geeft plezier, verbinding en vaak kun je er ook iets in “kwijt”. De uitdrukking “to beat the drum” wil ook zeggen dat je je ergens vol overtuiging voor inzet. Op 15 november nodigen we je daarom van harte uit om tijdens onze activiteiten mee te spelen op drums, trommels en ander ritme-instrumentarium. Zo kun je gevoelens uiten waarvoor misschien geen woorden te vinden zijn. Daarnaast kan het gewoon een fijn gevoel oproepen wanneer je samen op de trom slaat. Als muziektherapeuten willen we je op deze dag de kracht van de verbinding door muziek laten ervaren. Ook laten we horen hoe muziektherapie mensen kan helpen om hun gezondheid en welzijn te verbeteren.
Dus: kom en ‘beat the drum!’

Op 15 november dus. Meer informatie over activiteiten in Nederland op www.musictherapyday.com 

Er zijn een aantal zorgverzekeraars die muziektherapie vergoeden onder het aanvullend pakket. Soms wordt er om een verwijsbrief of indicatie gevraagd van uw (huis)arts of behandelaar.

Klik hier voor een overzicht van de zorgverzekeraars die in 2019 behandeling door een muziektherapeut vergoeden. Voor meer informatie kunt u uw polisvoorwaarden raadplegen of contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

word lid button 3Aan alle muziektherapeuten die (nog) geen lid zijn van de NVvMT...

De Nederlandse Vereniging voor Muziektherapie NVvMT is een ledenwerfactie gestart. Wij zouden het geweldig vinden als iedere muziektherapeut deel wil uitmaken van ons actieve muziektherapie netwerk. Enkele voordelen van het lidmaatschap: de maandelijkse nieuwsbrief, het Tijdschrift voor vaktherapie (4x per jaar), vacature berichten, korting op studiedagen/nascholing, vermelding als muziektherapeut op muziektherapie.nl, juridische bijstand (enzovoorts!).

De NVvMT werkt keihard aan het bekender maken van muziektherapie (met infobrochures, de Dag van de Muziektherapie, Miracles of Music theatertour en meetings) en aan innovaties, zoals nieuwe muziektherapie-producten.

Kijk hier voor de lidmaatschapsvoorwaarden.

5th European Music Therapy Day

Donderdag 15 november vieren we de vijfde Europese Dag van de Muziektherapie!

THEMA: 'MUSIC MOVES ME'

Het thema van de Dag van de Muziektherapie is dit jaar 'MUSIC MOVES ME'.

NVV18.004 DvdMT FLYER A5 NL LR2 Page 1

Dit verwijst naar de emoties die we allemaal voelen bij muziek en naar de beweging
die muziek stimuleert. In muziektherapie gebruiken we deze twee elementen elke dag met onze cliënten.
Op 15 november nodigen we je van harte uit om te ‘bewogen te worden’ door muziek! Als muziektherapeuten willen we je de kracht van de verbinding door muziek laten ervaren en laten zien hoe dit mensen kan helpen om hun gezondheid en welzijn te verbeteren.

Muziektherapeuten, de specialisten op het gebied van muziek en gezondheid, houden open huis. We organiseren workshops en er vinden veel bijzondere optredens plaats. Sommige activiteiten zijn in de week rond 15 november.
Je kunt alle informatie over de Europese Dag van de Muziektherapie vinden op musictherapyday.com, op muziektherapie.nl en via facebook @musictherapyday.

4th European Music Therapy Day

Woensdag 15 november vieren we de vierde Europese Dag van de Muziektherapie!

THEMA: 'HEARING YOUR VOICE'

WEB DVDM FLYER A5 NL

Het thema van de Dag van de Muziektherapie is dit jaar 'Hearing your voice'. Waarom? In muziektherapie luisteren we naar de stem van onze cliënten. We nodigen ze uit om zich te laten horen, via hun muziek, zang of instrumenten, met als doel ze te helpen in het omgaan met problemen. We nodigen je op de Dag van de Muziektherapie graag uit om jóuw stem te laten horen en zelf te ervaren hoe muziektherapie werkt.

Muziektherapeuten, de specialisten op het gebied van muziek en gezondheid, houden open huis. We organiseren workshops en er vinden veel bijzondere optredens plaats. Sommige activiteiten zijn in de week rond 15 november.
Je kunt alle informatie over de Europese Dag van de Muziektherapie vinden op musictherapyday.com, op muziektherapie.nl en via facebook @musictherapyday.