bongo.png

Er zijn een aantal zorgverzekeraars die muziektherapie vergoeden onder het aanvullend pakket. Soms wordt er om een verwijsbrief of indicatie gevraagd van uw (huis)arts of behandelaar.

Klik hier voor een overzicht van de zorgverzekeraars die in 2019 behandeling door een muziektherapeut vergoeden. Voor meer informatie kunt u uw polisvoorwaarden raadplegen of contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

5th European Music Therapy Day

Donderdag 15 november vieren we de vijfde Europese Dag van de Muziektherapie!

THEMA: 'MUSIC MOVES ME'

Het thema van de Dag van de Muziektherapie is dit jaar 'MUSIC MOVES ME'.

NVV18.004 DvdMT FLYER A5 NL LR2 Page 1

Dit verwijst naar de emoties die we allemaal voelen bij muziek en naar de beweging
die muziek stimuleert. In muziektherapie gebruiken we deze twee elementen elke dag met onze cliënten.
Op 15 november nodigen we je van harte uit om te ‘bewogen te worden’ door muziek! Als muziektherapeuten willen we je de kracht van de verbinding door muziek laten ervaren en laten zien hoe dit mensen kan helpen om hun gezondheid en welzijn te verbeteren.

Muziektherapeuten, de specialisten op het gebied van muziek en gezondheid, houden open huis. We organiseren workshops en er vinden veel bijzondere optredens plaats. Sommige activiteiten zijn in de week rond 15 november.
Je kunt alle informatie over de Europese Dag van de Muziektherapie vinden op musictherapyday.com, op muziektherapie.nl en via facebook @musictherapyday.

4th European Music Therapy Day

Woensdag 15 november vieren we de vierde Europese Dag van de Muziektherapie!

THEMA: 'HEARING YOUR VOICE'

WEB DVDM FLYER A5 NL

Het thema van de Dag van de Muziektherapie is dit jaar 'Hearing your voice'. Waarom? In muziektherapie luisteren we naar de stem van onze cliënten. We nodigen ze uit om zich te laten horen, via hun muziek, zang of instrumenten, met als doel ze te helpen in het omgaan met problemen. We nodigen je op de Dag van de Muziektherapie graag uit om jóuw stem te laten horen en zelf te ervaren hoe muziektherapie werkt.

Muziektherapeuten, de specialisten op het gebied van muziek en gezondheid, houden open huis. We organiseren workshops en er vinden veel bijzondere optredens plaats. Sommige activiteiten zijn in de week rond 15 november.
Je kunt alle informatie over de Europese Dag van de Muziektherapie vinden op musictherapyday.com, op muziektherapie.nl en via facebook @musictherapyday.

word lid button 3Aan alle muziektherapeuten die (nog) geen lid zijn van de NVvMT...

De Nederlandse Vereniging voor Muziektherapie NVvMT is een ledenwerfactie gestart. Wij zouden het geweldig vinden als iedere muziektherapeut deel wil uitmaken van ons actieve muziektherapie netwerk. Enkele voordelen van het lidmaatschap: de maandelijkse nieuwsbrief, het Tijdschrift voor vaktherapie (4x per jaar), vacature berichten, korting op studiedagen/nascholing, vermelding als muziektherapeut op muziektherapie.nl, juridische bijstand (enzovoorts!).

De NVvMT werkt keihard aan het bekender maken van muziektherapie (met infobrochures, de Dag van de Muziektherapie, Miracles of Music theatertour en meetings) en aan innovaties, zoals nieuwe muziektherapie-producten.

Kijk hier voor de lidmaatschapsvoorwaarden.

Interview met Marco Borsato

Omdat het Studentenmagazine compleet in het teken van vernieuwing binnen muziektherapie en de doelgroepen waar wij mee werken staat, wilden wij vooral ook aandacht schenken aan een groep die helaas steeds groter wordt: vluchtelingen. Iemand die al jaren met deze groep mensen werkt binnen de stichting War Child, is de Nederlandse zanger Marco Borsato. Wij stelden hem een aantal vragen over zijn ervaringen met het maken van muziek met en voor deze kwetsbare groep mensen.

Door Wendy Overwijk

Zou u kort iets kunnen vertellen over uzelf in combinatie met uw werk voor de stichting War Child?

“Sinds 1998 ben ik al ambassadeur van War Child. De organisatie vroeg mij om War Child meer bekendheid te geven en mensen bewust te maken van de problematiek van oorlogskinderen. Ik doe dat tot op de dag van vandaag met ongelooflijk veel plezier. Waar mogelijk probeer ik altijd aandacht te vragen voor War Child: in interviews, tijdens mijn concerten en op andere plekken waar ik als artiest kom. Ook thuis hebben we het geregeld over War Child en de manier waarop de organisatie kinderen over de hele wereld helpt met het verwerken van hun vaak heftige ervaringen.”

In uw werk met War Child bent u ook veel bezig met muziek. Met welk doel zet u de muziek in, en wat probeert u met de muziek te bereiken bij deze kinderen?

“War Child zet zich in voor een beter leven voor honderdduizenden oorlogskinderen. Dat doen we onder meer door psychosociale hulp, bescherming en onderwijs te geven. Wat wij bij War Child al meer dan 20 jaar zien is die muziek daarbinnen heel belangrijk Is voor oorlogskinderen. Muziek is namelijk een hele belangrijke uitlaatklep. Vaak is het namelijk makkelijker voor kinderen om hun emoties te uiten door middel van muziek, dan erover te praten. Bovendien geeft het maken van muziek ook gewoon heel veel plezier. Het is daarom een van de creatieve methodes die onze experts in de veertien Landen waar we werken zo graag inzetten. Het slaat aan!”