Vanaf 2021 toegang tot Wet langdurige zorg voor mensen die langdurig of levenslang intensieve geestelijke gezondheidszorg nodig hebben

03 juli 2018

Mensen die hun leven lang intensieve geestelijke gezondheidszorg nodig hebben, kunnen vanaf 2021 toegang krijgen tot de Wet langdurige zorg (Wlz). Dit wetsvoorstel zal deze zomer in consultatie zijn, wat betekent dat betrokkenen zoals ggz-instellingen, ggz-professionals en cliënten hun mening erover kunnen geven. Voor de mensen waar het om gaat, betekent toegang tot de Wlz dat ze dan voor lange termijn duidelijkheid hebben over waar ze aan toe zijn. Ze hoeven niet steeds opnieuw aan te tonen dat ze intensieve geestelijke gezondheidszorg nodig hebben en krijgen zekerheid dat goede zorg voor de lange termijn is geregeld.

Het kabinet zal op basis van de consultatie een definitief wetsvoorstel aanbieden aan de Tweede Kamer zodat behandeling kan plaatsvinden. Met de start vanaf 1 januari 2021 zou er voldoende tijd moeten zijn voor zowel de parlementaire behandeling van de wet als de invoering ervan.

Deel dit via:
Terug naar het nieuwsoverzicht