Terugblik: European Music Therapy Day 2020 en Online studiedag 'Make a Melody'

21 november 2020

In heel Europa werd aandacht geschonken aan de Europese Dag van de Muziektherapie. In een tijd dat we binnen onze landsgrenzen blijven, zelfs binnenshuis klonken er melodiën door heel Europa. Het bleek juist weer de muziek te zijn die ons heeft kunnen verbinden in deze grillige corona-tijden. Online en muzikaal maken we onze eigen melodie waarmee we samen in contact blijven, elkaar groeten en inspireren. Dat merkten we op onze eigen Online NVvMT Studiedag afgelopen 14 november, maar ook over de landsgrenzen. 

Kijk hier een aantal video's voor een Europese sfeerimpressie:

Greetings from Europe!

Europese versies van het EMT-day-lied 2020: "Make a Melody". Met muziekvideo's uit onder andere Servië, Spanje, Litouwen, Griekenland, en Polen. Plus video's waarmee ons vak verder geprofileerd kan worden. 


Terugblik NVvMT Online Studiedag 2020

Met een goed gevoel kijken we terug op de eerste NVvMT Online Studiedag ooit. Vanuit onze huiskamers en thuiswerk-kantoren vonden we de verbinding om elkaar te inspireren en muzikaal contact te leggen. 

In de ochtend werden we voorzien van een workshop 'Muziek werkt zo!' door Jelly Douma en Lotte van Opstal, die erg goed ontvangen werd. Op heldere wijze namen ze ons mee naar een van de manieren waarop we als muziektherapeut in de rol van regiebehandelaar muziek kunnen fungeren. Wil je daar nog meer over weten? Op 10 december staat er een Live-Stream gepland vanuit het concertgebouw met de officiële aftrap van Philala: "Muziek Werkt Zo!". 

Vervolgens nam Laurien Hakvoort ons mee in de discussie: "De muziektherapeut als regiebehandelaar muziek". Dat dit een actueel onderwerp is was direct duidelijk. Via de chat kwamen allerlei reacties en vragen op en we merkten dat het zaadje geplant was om hier in de toekomst over verder te spreken en discussieren. Dit onderwerp nemen we zeker mee naar volgende (online) bijeenkomsten!

In het middagprogramma gingen we uiteen in kleinere groepen voor de 'speeddates' waarin de deelnemers met elkaar de tijd kregen om te sparren en ervaringen uit te wisselen over bepaalde onderwerpen. Hartelijk dank aan de deelnemers die meegeschreven hebben vanuit hun speeddate. Uit de enquêtes kwam duidelijk naar voren dat de behoefte groot is aan uitwisseling, en er grote nieuwsgierigheid is naar uitkomsten uit andere speeddates. In dit document hebben we al jullie verslagen gebundeld. 

Voor het inzien van het document dien je in te loggen. Heb je geen account bij de NVvMT maar ben je wel aanwezig geweest op de studiedag? Stuur dan een mail naar congres2020@nvvmt.nl, dan sturen we je het document apart toe.

Deel dit via:
Terug naar het nieuwsoverzicht