Steunmaatregelen vrijgevestigde vaktherapeuten - update

30 april 2020

Vorige week berichtten we over de brief die we naar VWS gestuurd hebben in verband met de steunmaatregelen waarbij vrijgevesgtigde vaktherapeuten vaak tussen de wal en het schip vallen. Naar aanleiding van deze brief heeft VWS nog wat aanvullende vragen gesteld en zal op korte termijn een overleg gepland worden tussen VWS en ons als FVB. 

In aanvulling hierop leggen we contacten met Zorgverzekeraars Nederland (ZN), Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) en de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

Voor deze gesprekken willen we de actuele cijfers goed op een rijtje hebben. Hiervoor sturen we uiterlijk maandag 4 mei 2020 een enquête aan alle vrijgevestigde vaktherapeuten. Vul deze vragenlijst zo snel mogelijk in zodat we een actueel en realistisch beeld krijgen van jullie situatie op dit moment. 

Als laatste kunnen we melden dat we samen met de Commissie VVT bezig zijn een protocol te ontwikkelen voor het geven van vaktherapie in de anderhalvemetersamenleving. Zodra dit protocol klaar is, zullen we dit publiceren. Houd de FVB-website goed in de gaten!

Deel dit via:
Terug naar het nieuwsoverzicht