Muziektherapie is belangrijk als aanvulling op het reguliere behandelplan

14 januari 2020

Acht forensische zorginstellingen dagen het ministerie van Justitie en Veiligheid voor de rechter omdat ze meer geld willen. Er is volgens hen nu te weinig budget voor de behandeling van gevaarlijke cliënten met een psychische of psychiatrische stoornis.

Geen muziektherapie

"We vinden dat justitie fatsoenlijke tarieven moet geven voor de zorg die we leveren", vertelt Sophie Koek, manager van Fivoor, een van de klinieken die een kort geding aanspant. "De tarieven zijn al lager dan dat ze vorige jaren waren. Dit is voor ons echt een slag."

"Sommige behandelingen moet je van de wet hebben, dus die houden we", vertelt Koek. Maar de extra dingen die er volgens haar voor zorgen dat een behandeling aanslaat, zouden moeten sneuvelen. 

In de praktijk betekent dit dat patiënten bijvoorbeeld geen muziektherapie meer krijgen. "Dit is belangrijk als aanvulling op het reguliere behandelplan. Patiënten leren door muziektherapie op een andere manier in contact te komen met emoties, of ze leren zich uiten als ze onderwerpen opkroppen of moeilijk vinden om te bespreken." 

Klik hier voor het volledige artikel op de website van RTL Nieuws. 

Deel dit via:
Terug naar het nieuwsoverzicht