slagsticks.png

logo heerlijkzingenNVvMT rood rgb
3 zaterdagen: 9 maart, 30 maart en 13 april 2019

De NVvMT organiseert in het voorjaar van 2019 voor de derde keer i.s.m. Andrea Hauser de driedaagse training Vrijuit Zingen. De training is opgezet voor muziektherapeuten, muziekagogen en leerkrachten, die graag met cliënten en leerlingen willen zingen en daarbij hun mogelijkheden uit willen breiden, om het zingen op een meer vanzelfsprekende en natuurlijk wijze in te kunnen zetten.

De training focust op drie aspecten:

  1. basistraining in zangtechnische vaardigheden
  2. repertoire en oefeningen voor je eigen doelgroep
  3. persoonlijk onderzoek naar je eigen stemgebruik en coaching

Werkwijze

De training omvat 3 dagdelen. Elke bijeenkomst besteden we aandacht aan adem- en zangtechniek, stemexpressie en improvisatieoefeningen. We zingen samen repertoire dat past bij de doelgroepen. Ook laat iedere deelnemer een eigen lied horen en krijgt daarbij persoonlijke coaching. We zoeken in alles speelsheid, lichtheid en flexibiliteit.

Door wie?

De training wordt gegeven door Andrea Hauser. Zij heeft klassiek zang aan het Utrechts Conservatorium en muziektherapie aan de Hogeschool Midden Nederland gestudeerd. Ze heeft jarenlange ervaring als muziektherapeute in de volwassenenpsychiatrie. Andrea beschouwt zingen als een van de meest krachtige instrumenten om zelfhelende processen op gang te brengen, op individueel niveau en in sociale context. Zij vindt het heel belangrijk dat de stem zowel in therapie en onderwijs veelvuldig wordt gebruikt. Hoe meer vanzelfsprekend en met gemak een hulpverlener of leerkracht zijn eigen stem gebruikt, hoe gemakkelijker een cliënt of leerling tot zingen wordt verleid. Vanuit haar eigen bedrijf Heerlijk Zingen organiseert Andrea uiteenlopende zangworkshops en meezingconcerten.

Praktische gegevens

3 zaterdagen: 9 maart, 30 maart en 13 april 2019

10.00 uur – 14.30 uur, Tuinzaal in Concordia Creative Industries Building, Concordiastraat 68, Utrecht

Kosten: € 250 voor NVvMT leden, € 290 voor niet-NVvMT leden,    

Aantal deelnemers: min. 7, max. 14

Accreditatie Register Vaktherapie aangevraagd (12 studiepunten)

Meer informatie:

Andrea Hauser, 06-24872069, www.heerlijkzingen.nl, NVvMT: www.muziektherapie.nl

Aanmelding

Stuur een mail naar: info @ heerlijkzingen.nl