gitaar.png

logo fvbOp zaterdag 3 november vindt het FVB-Congres 'Vaktherapie werkt. Hoe dan?' plaats bij de Kenniscampus in Ede.

Als thema is er gekozen voor de werkingsmechanismen binnen de vaktherapie. Door stil te staan bij de vraag ‘Hoe werkt vaktherapie?’ willen we jou als vaktherapeut stimuleren in het proces van wetenschappelijk denken over het eigen vak. En dat begint al heel dichtbij in de dagelijks beroepspraktijk. Hoe? Door je af te vragen waarom werkt nu eigenlijk wat ik doe? Welke werkingsmechanismen zie ik daarin? Kan ik die beschrijven? 

Twee benaderingen van werkingsmechanismen staan tijdens de workshops op het congres centraal: de stoornisgerichte benadering en de stoornisoverstijgende/transdiagnostische benadering. 

  • De stoornisgerichte benadering
    Vaktherapie heeft als aangrijpingspunt de psychopathologie zoals bekend uit de DSM 5. Vaktherapie heeft hiermee een plaats in de zorgstandaarden en generieke modulen.
  • De stoornisoverstijgende/transdiagnostische benadering
    Vaktherapie richt zich hierbij op de transdiagnostische factoren zoals beschreven in de Generieke Module Vaktherapie (GMVT). Transdiagnostisch werken in de vaktherapie betekent dat mogelijk meerdere stoornissen kunnen profiteren van de interventies.

In de ochtend zal Prof.dr. W. Cahn in haar keynote lecture een beeld schetsen hoe wetenschap en praktijk zich in de (geestelijke) gezondheidszorg op een constructieve manier tot elkaar kunnen verhouden.
’s Middags vinden er 15 workshops plaats: 7 transdiagnostische workshops en 8 stoornisgerichte workshops. Er zijn twee workshoprondes. Elke ronde kun je aan één workshop deelnemen.

Meer informatie over de Keynote lecture en de workshops.

Kosten 
Bedragen zijn inclusief lunch en borrel. Leden € 130; Studentleden € 25; Niet-leden € 225; Niet-leden student € 45.
Ben je niet-lid student, neem dan eerst even contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Accreditatie
Deze studiedag is geaccrediteerd door het Register Vaktherapie met 5 accreditatiepunten.

Inschrijven is nog mogelijk tot 15 oktober via de FVB-website, https://fvb.vaktherapie.nl/agenda!