pianovingers.png

Muziektherapie bij trauma en PTSS behandeling:

Internationaal symposium + tweedaagse workshop, Akoesticum in Ede, 26-28 mei 2017

Aanmelden kan nog tot 15 mei 2017. Tweedaagse workshop is VOL!

2017 symposium trauma musictherapy webDe NVvMT en EMTC presenteren dit voorjaar een uniek internationaal symposium en tweedaagse workshop over muziektherapie met mensen die last hebben van trauma en PTSS. Muziektherapie kan getraumatiseerde kinderen en volwassenen helpen om te stabiliseren en om een veilige atmosfeer te creëren voor de expressie van gevoelens en gedachten. Tijdens een eendaags symposium op vrijdag 26 mei wordt via lezingen en workshops de manier getoond waarop muziektherapie onderzoek, methoden en technieken worden toegepast in de behandeling van vroegkinderlijk trauma, seksueel misbruik, getraumatiseerde vluchtelingen, gevangenen en mensen die slachtoffer zijn van geweld.

Sprekers zijn: Gene Ann Behrens (USA), Moshe Bensimon (Israël), Clare Macfarlane (Nederland), Gitta Strehlow (Duitsland) en Cathy Schmartz (Luxemburg). Workshops in de middag worden gegeven door: Moshe Bensimon (Israël), Gitta Strehlow (Duitsland), Evangelia Papanikolaou (Griekenland), Jaap Orth (Nederland) and Sander van Goor (Nederland).

Tijdens de pauzes is er een informatiemarkt met standhouders: o.a. www.stiggelbout.nl 
en www.kindermuziekwinkel.com. Neem voor het symposium eens een kijkje op de website en informeer of zij de artikelen waar je belangstelling voor hebt, mee kunnen nemen naar de informatiemarkt.

 

In de tweedaagse intensieve workshop (voor muziektherapeuten), volgend op het symposium op 27 en 28 mei, zal Gene Ann Behrens de deelnemers laten zien hoe je de behoeften en reacties van getraumatiseerde mensen kunt begrijpen. De training is gebaseerd op de neurobiologie van trauma en de concepten hieruit worden gebruikt worden om muzikale strategieën te ontwikkelen voor verschillende stadia van traumabehandeling. Aan de workshop kunnen maximaal 30 deelnemers meedoen. De voertaal voor het symposium en de workshop is Engels.

Voor de link naar de flyer, het programma en inschrijfformulieren ga naar www.muziektherapie.nl

Registratiepunten SRVB

Symposium vrijdag 26 mei: 6 studiepunten
2-Daagse workshop 27-28 mei: 24 studiepunten