gong.png

FVB vaktherapie.nl Klik hier.

Muziektherapie.nl Klik hier.

week vd vaktherapie

12 tot 18 november 2018 in heel Nederland

Weekvandevaktherapie.nl

Bijeenkomst voor muziektherapeuten werkzaam in de psychogeriatrie en verpleeg- en verzorgingshuizen.

Datum & tijd: dinsdag 13 november 2018, 13:30 - 18:00 uur

Locatie: Zandhove, Hollewandsweg 17, 8014 BE  Zwolle
Accreditatie SRVB (aangevraagd)

Meer informatie en aanmelden voor 1 november: werkveldVV-MT [at] nvvmt.nl 

MMM logo roodweek van de vaktherapieMiracles of Music logo

 

De Dag van de Muziektherapie valt voor het eerst samen met de Week van de Vaktherapie. Dat betekent dat je de hele week lang (ook samen met andere vaktherapeuten) activiteiten kunt organiseren. Het thema van dit jaar is: Music moves me. Op de Dag van de Muziektherapie zelf organiseren we samen met Miracles of Music een groot congres!

Congres Miracles of music 

Muziek is goed voor het brein, je gezondheid en de kwaliteit van leven. Hoe dat precies werkt ontdek, hoor en ervaar je op het Miracles op Music Congres op 15 november – de vijfde Europese Dag van de Muziektherapie, die in zeker dertig landen gevierd wordt.
Van het programma wil je eigenlijk geen enkel onderdeel missen. De hoogleraren Erik Scherder, Dick Swaab en Henk Jan Honing, die het onderwerp vanuit wetenschappelijk perspectief belichten, zijn niet alleen zwaargewichten op hun vakgebied maar ook voortreffelijke performers. Dat muziek vooral iets is dat je moet beleven wordt duidelijk tijdens de bijdragen van concertpianiste Klara Würtz, violiste Merel Vercammen en bassist Lucas Dols. En dan is er nog de film van Pim Giel die samen met muziektherapeuten laat zien welke, vaak verbluffende resultaten er met muziektherapie bereikt worden. Het geheel wordt gepolijst met een muziekbelevenismarkt en randprogrammering met stands. 

Het dagprogramma kun je vinden op de site van Miracles of Music. De inschrijving is begonnen. 

Datum: donderdag 15 november 2018, 9-17 uur
LocatieVU, Boelelaan 1105, 1081 HV Amsterdam
Deelnamekosten: € 115 excl. btw. NVvMT leden betalen slechts 60! In de NVvMT nieuwsbrief, die alle leden ontvangen, staat hoe je je met korting kunt inschrijven. De studentenprijs is 45.  
Voor wie: Muziektherapeuten, Behandelaars care en cure, GGZ, V&V, VGZ en ziekenhuizen, Verplegenden en verzorgenden, Mantelzorgers en patiënten, Managers, Muzikanten, Gemeentes zorg & welzijn.

Miracles of Music logo

Samen met muziektherapeuten heeft Miracles of Music een laagdrempelig educatief programma voor mantelzorgers, verzorgers en andere zorgprofessionals ontwikkeld.

Ervaren, leren, doen
Tijdens een inspirerende Miraculous Meeting ontdekken en ervaren zowel mantelzorgers, als verzorgenden en zorgprofessionals, de kracht van muziek en muziektherapie. In een muzikaal en educatief programma krijgen ze bovendien handvatten aangereikt om zelf met muziektherapie aan de slag te gaan.

Meer informatie over Miracles of Music Educatief.

MoM educatief toelichting verkleind

De Vlaamse Vereniging voor Muziektherapie (VVM) presenteert:

“Entrainment / Pain and subjectivity”

Gastdocent Prof. Dr. Susanne Metzner uit Duitsland

Entrainment is een kortdurende muziektherapeutische methode voor pijnbehandeling.

Vanuit een theoretische introductie en praktische ervaring geeft Susanne Metzner bijscholing in dit werkmodel, met ruimte voor discussie, reflectie en oefeningen. Als voertaal wordt Engels gebruikt met vertaling in het Nederlands wanneer nodig.

De workshop vindt plaats van donderdagmorgen 22 november tot zaterdagmiddag 24 november 2018, in het mooie, afgelegen kader van de Norbertijnenabdij te Mol-Postel. De intensieve, praktijkgerichte benadering impliceert een beperking van het aantal deelnemers tot een maximum van twintig.

Deelnamekosten: (cursus en verblijf/eten) €295.

Voor meer informatie en inschrijvingen, e-mail: jsebrechts @ skynet.be 

Bijeenkomst voor muziektherapeuten werkzaam in de verstandelijk gehandicaptenzorg.

Datum & tijd: donderdag 29 november 2018, 14.00 - 18.00 uur

Locatie: De Rozelaar, Rozenstraat 9, 3772 JH Barneveld
Accreditatie SRVB (aangevraagd): 4 studiepunten.

Thema: Executieve functies.
Marijke Groothuis is uitgenodigd om een presentatie en workshop te geven over executieve functies. Wat zijn deze functies, hoe ontwikkelen deze zich en hoe kunnen we binnen onze doelgroep met muziektherapie er aan werken. 

 
Meer informatie en aanmelden: werkveldVGZ-MT [at] nvvmt.nl 

Miracles of Music logoZe behoren tot de besten in hun vak en zijn geboren performers: de professoren Henkjan Honing (muziekcognitie), Dick Swaab (neurobiologie) en de van meerdere TV-optredens bekende Erik Scherder (neuropsychologie). U zit gegarandeerd op het puntje van uw stoel wanneer ze u uitleggen, laten zien en zelfs letterlijk laten ervaren hoe muziek uw brein beïnvloedt.
miracles foto 300x178Dit spetterende theatercollege wordt afgewisseld met live muziek en met enkele scènes uit de documentaire Miracles of Music (van Pim Giel) over de opmerkelijke effecten van muziektherapie. Want muziek is niet alleen fijn – muziek maken en luisteren is ook goed voor de ontwikkeling, gezondheid en de kwaliteit van leven. Met muzikale optredens van niemand minder dan soulzangeres Berget Lewis en saxofonist Benjamin Herman met band.

De theatershow is onderdeel van het project Miracles of Music, waarin wetenschappers, muziektherapeuten en musici zich sterk maken om muziek de plaats te geven die ze verdient in ons leven, de zorg en het onderwijs. De NVvMT is partner in dit project.

Rotterdam De Doelen
Zondag 2 december 2018, 19.00 uur
Prijs: € 29,00 (3e rang), € 35,00 (2e rang), € 45,00 (1e rang) 
Kaarten bestellen en meer informatie over de show.

ArtMoves Logo

Workshops verzorgt door en voor Beeldende-, Dans-, Drama-, Muziek-,  (Kinder-)Psychomotorische- therapeuten (ook studenten zijn welkom).

Oproep workshopgevers ArtMoves

2018:

15 december: nog niet bekend.

Nieuwe datums 2019: 

9 februari
30 maart
25 mei

Meer informatie over deze workshops van ArtMoves

 

logo heerlijkzingenNVvMT rood rgb
3 zaterdagen: 9 maart, 30 maart en 13 april 2019

De NVvMT organiseert in het voorjaar van 2019 voor de derde keer i.s.m. Andrea Hauser de driedaagse training Vrijuit Zingen. De training is opgezet voor muziektherapeuten, muziekagogen en leerkrachten, die graag met cliënten en leerlingen willen zingen en daarbij hun mogelijkheden uit willen breiden, om het zingen op een meer vanzelfsprekende en natuurlijk wijze in te kunnen zetten.

De training focust op drie aspecten:

  1. basistraining in zangtechnische vaardigheden
  2. repertoire en oefeningen voor je eigen doelgroep
  3. persoonlijk onderzoek naar je eigen stemgebruik en coaching

fields of resonance EMTC2019

11th European Music Therapy Conference to be held in Aalborg, Denmark 26–30 June 2019 under the auspices of the European Music Therapy Confederation (EMTC).The theme of the conference is Fields of resonance which we hope will inspire music therapy professionals to present their perspectives on the use of music in various settings and situations resonating with colleagues and peers in a growing clinical and academic field.

EARLY BIRD RATE
(registration & payment until March 01, 2019)
€ 445,- Conference fee
€ 345,- Special conference fee for participants from countries with a GDP per capita below EUR 20,000
€ 265,- Conference fee for music therapy students (except PhD students)

More information on venue, registration and programme.