trommelende-handen.png

Doe mee met de enquête -dit kan nog t/m 10 maart- en download gratis een muziekstuk!

 

Muziektherapie wint aan belangstelling. Steeds vaker wordt de kracht van muziektherapie als behandelvorm onderkend.

Aan de andere kant vinden overal bezuinigingen plaats en raken sommige therapeuten hun baan kwijt. Daarnaast is er een toenemende groep muziektherapeuten die graag een eigen praktijk zou willen starten. Betrouwbare gegevens hierover zijn tot nu toe niet beschikbaar. De Nederlandse Vereniging voor Muziektherapie (NVvMT) heeft daarom het initiatief genomen om de omvang van de beroepsgroep in kaart te brengen. Wij willen graag weten hoeveel muziektherapeuten actief zijn, wat hun aanbod is en welke wensen zij hebben t.a.v. hun vak. Deze enquête is ook nadrukkelijk bedoeld voor afgestudeerde maar niet in het vak werkzame muziektherapeuten, om te weten welke behoefte zij hebben t.a.v. het beroep. Tevens kunnen studenten muziektherapeuten aangeven welke ideeën en wensen zij hebben, aangezien ze de komende jaren aan het werk zullen gaan.

Voor de toekomst van muziektherapie is het van groot belang dat alle muziektherapeuten reageren op deze enquête, of u nu werkzaam bent of niet, lid bent van de NVvMT of niet. De NVvMT wil vanuit de resultaten verdergaande activiteiten opzetten om de positie van muziektherapie te versterken en we worden daarbij ondersteund door de Ambitus Foundation.

De enquête is volledig digitaal, het invullen vraagt ongeveer 10 tot 20 minuten van uw tijd, afhankelijk van de mate waarin u actief bent als muziektherapeut. Klik op de link Onderzoek Muziektherapie in Nederland om de vragenlijst te openen. Alle antwoorden worden anoniem verwerkt.


Dit onderzoek is mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van de Ambitus Foundation en opgesteld door Albert Berman, Ria Veldhuizen en Theo Bosters. Wij wensen u veel succes met het invullen van de vragenlijst en danken u heel hartelijk hiervoor!


Als dank

voor het invullen van de enquête kunt u aan het einde van de vragenlijst via een simpele klik een muziekstuk downloaden van het Amsterdam Baroque Orchestra o.l.v. Ton Koopman.

 

Op donderdag 7 maart a.s. brengt het ABO in het Amsterdamse Concertgebouw een heel bijzonder Telemann programma. Twee lamentaties, geschreven voor gestorven Hamburgse burgemeesters, nooit eerder in concertvorm uitgevoerd en zijn beroemde Donnerode, geschreven als benefietconcert voor de 60.000 slachtoffers van de verwoestende aardbeving in Lissabon in 1755. Telemann, tijdgenoot van Bach en Händel, werd in zijn tijd beschouwd als één van de belangrijkste componisten. Als extra dank voor het invullen van de enquête bieden wij u de mogelijkheid om dit indringende concert bij te wonen voor slechts € 37,50 p.p., in plaats van € 75, voor rang 1 plaatsen, inclusief drankjes.

Een korting van 50%!