pianovingers.png

FVB vaktherapie.nl Klik hier.

Muziektherapie.nl Klik hier.

Datum: 14-15 april 2018, 9:00 - 17:00 uur

De thematische muzieksculptuur is bijzonder geschikt om te werken aan een onderwerp, een thema, dat de cliënt bezighoudt. De methode is geschikt voor kortdurende coaching en hulpverlening binnen een zelfstandige muziekpraktijk en als onderdeel van een bredere behandeling binnen GGZ-verband.

Mogelijke toepassingen van de sculptuur-methodiek voor de verschillende doelgroepen waarmee de deelnemers aan de cursus werken. Dit weekend is bedoeld voor muziektherapeuten en professionals die zich richten op het werken met en denken vanuit systemen, zoals vaktherapeuten, systeemtherapeuten en psychologen. Aan de hand van actuele muzieksculpturen die door de deelnemers kunnen worden ingebracht wordt inzicht gegeven in de mogelijkheden en toepassingen van de methodiek. Tevens wordt aandacht besteed aan de verschillende stappen, technieken en achtergronden.
Meer informatie over programma, aanmelden en locatie: www.werkenmetmuzieksculpturen.nl

ArtMoves Logo

Workshops verzorgt door en voor Beeldende-, Dans-, Drama-, Muziek-,  (Kinder-)Psychomotorische- therapeuten (ook studenten zijn welkom).

2018 Oproep workshopgevers ArtMoves

Nieuwe datums 2018:

2 juni: Mind Eye Power binnen Vaktherapie door Jacqueline Venbrux.
22 september: Speel, zing, dans, lach, huil, creëer en transformeer.
Developmental Transformations: een belichaamde ontmoeting in vaktherapie door Anne-Marie Hamming en Marjon Wagenaar. 
27 oktober: STEMGEHEIMEN, de non-verbale kant van je stem in het contact met je cliënt door Hetty Klompé.
15 december: nog niet bekend.

Meer informatie over deze workshops van ArtMoves

 

Miracles of Music logoZe behoren tot de besten in hun vak en zijn geboren performers: de professoren Henkjan Honing (muziekcognitie), Dick Swaab (neurobiologie) en de van meerdere TV-optredens bekende Erik Scherder (neuropsychologie). U zit gegarandeerd op het puntje van uw stoel wanneer ze u uitleggen, laten zien en zelfs letterlijk laten ervaren hoe muziek uw brein beïnvloedt.
miracles foto 300x178Dit spetterende theatercollege wordt afgewisseld met live muziek en met enkele scènes uit de documentaire Miracles of Music (van Pim Giel) over de opmerkelijke effecten van muziektherapie. Want muziek is niet alleen fijn – muziek maken en luisteren is ook goed voor de ontwikkeling, gezondheid en de kwaliteit van leven. Met muzikale optredens van niemand minder dan soulzangeres Berget Lewis en saxofonist Benjamin Herman met band.

De theatershow is onderdeel van het project Miracles of Music, waarin wetenschappers, muziektherapeuten en musici zich sterk maken om muziek de plaats te geven die ze verdient in ons leven, de zorg en het onderwijs. De NVvMT is partner in dit project.

Leiden Stadsgehoorzaal

Zondag 10 juni 2018, 19.00 uur
Prijs: € 29,00 (2e rang), € 35,00 (1e rang), € 41,00 (gouden rang)

Rotterdam De Doelen
Zondag 2 december 2018, 19.00 uur
Prijs: € 29,00 (3e rang), € 35,00 (2e rang), € 45,00 (1e rang) 
Kaarten bestellen en meer informatie over de show.

Miracles of Music logo

Samen met muziektherapeuten heeft Miracles of Music een laagdrempelig educatief programma voor mantelzorgers, verzorgers en andere zorgprofessionals ontwikkeld.

Ervaren, leren, doen
Tijdens een inspirerende Miraculous Meeting ontdekken en ervaren zowel mantelzorgers, als verzorgenden en zorgprofessionals, de kracht van muziek en muziektherapie. In een muzikaal en educatief programma krijgen ze bovendien handvatten aangereikt om zelf met muziektherapie aan de slag te gaan.

Meer informatie over Miracles of Music Educatief.

MoM educatief toelichting verkleind


Join us 8-12 August, 2018, at the beautiful Rönneberga Conference Center on Lidingö, just 20 minutes from Stockholm, for the 9th Nordic Music Therapy Congress.

The theme this year is come together: body & soul – heart & brain and our intention is to provide an opportunity to come together, learn from each other, inspire one another and do a lot of networking, discussing, mingling, musicking and jamming. There will be top keynote speakers, inspiring presentations, workshops, posters, and discussion forums, all in an environment that will make you feel like you’re on vacation.

More information

nmtc2018.se

De Vlaamse Vereniging voor Muziektherapie (VVM) presenteert:

“Entrainment / Pain and subjectivity”

Gastdocent Prof. Dr. Susanne Metzner uit Duitsland

Entrainment is een kortdurende muziektherapeutische methode voor pijnbehandeling.

Vanuit een theoretische introductie en praktische ervaring geeft Susanne Metzner bijscholing in dit werkmodel, met ruimte voor discussie, reflectie en oefeningen. Als voertaal wordt Engels gebruikt met vertaling in het Nederlands wanneer nodig.

De workshop vindt plaats van donderdagmorgen 22 november tot zaterdagmiddag 24 november 2018, in het mooie, afgelegen kader van de Norbertijnenabdij te Mol-Postel. De intensieve, praktijkgerichte benadering impliceert een beperking van het aantal deelnemers tot een maximum van twintig.

Deelnamekosten: (cursus en verblijf/eten) €295.

Voor meer informatie en inschrijvingen, e-mail: jsebrechts @ skynet.be